Burnout Aid – predstavitev delavnic za preprečevanje izgorelosti v nevladnem sektorju

Izraz »burnout« ali izgorelost na delovnem mestu nam je dobro znan, zdi se nam, da vemo, kako izgorelost izgleda, vemo, da moramo bolje paziti nase, vendar pogosto preprosto nimamo dovolj resursov za soočanje s to težavo.

Pojav izgorelosti se najpogosteje povezuje s podpornimi poklici in gospodarstvom, le izjemoma pa se govori o izgorelosti v nevladnem sektorju. Po drugi strani pa je v samih nevladnih organizacijah pogosto vseprisoten mit, da je izgorelost v opisu delovnega mesta in je samoumevna.

Društvo za promocijo žensk v kulturi Mesto žensk od leta 2019 s partnerjema Culture Shock Foundation (Poljska) in K-Zono (Hrvaška) sodeluje pri mednarodnem projektu Burnout Aid, ki se ukvarja z izgorelostjo v nevladnem sektorju.

V okviru projekta smo do sedaj pripravili poročila o dostopni literaturi, terensko raziskavo med nevladnimi organizacijmi na Hrvaškem, Poljskem in v Sloveniji, opravili pogovore s strokovnjaki, osmislili in testirali scenarije za izvedbo delavnic namenjenih zaposlenim v NVO. Trenutno pa je v fazi testiranja tudi samoevalvacijski vprašalnik o izgorelosti za nevladne organizacije in posameznike, ki bo na podlagi rezultatov ponudil nabor priporočil, orodij in metod.

Dogodek je namenjen osebam, ki delujejo znotraj različnih nevladnih organizacij (kot vodilni_e, zaposleni_e ali prostovoljci_ke), in ponuja informiranje in ozaveščanje o problemu izgorelosti, izmenjavo izkušenj ter metode in orodja, kako preprečevati in se soočiti z izgorelostjo preko boljšega razumevanja funkcioniranja nas samih in organizacij v katerih delujemo.

Termin: petek, 26. november 2021 med 10.00 in 16.00

Lokacija: Hiša EU, dvorana Rim (Dunajska cesta 20, Ljubljana)

Potek dogodka:

  • 10.00 registracija
  • 10.15 predstavitev orodij, ki jih NVO lahko najdejo na spletni strani projekta Burnout Aid
  • 10.45 pogovor s strokovnjakoma Tino Bončina in Urošem Drčićem na temo specifik izgorelosti v nevladnem sektorju v Sloveniji in širše
  • 12.15 odmor
  • 12.45 izvedba delavnice s predstavitvijo izbranih vaj in metod, ki jih nevladne organizacije lahko uporabljajo za preprečevanje izgorelosti med zaposlenimi in prostovoljci

Za dogodek so obvezne prijave, ki jih opravite preko spletnega obrazca. S pomočjo vaše prijave bomo vsebino delavniškega dela lahko bolje prilagodili vašim potrebam. Hvala! Dogodek je brezplačen.

Za vsa morebitna vprašanja smo vam na razpolago na elektronskem naslovu rezervacije@cityofwomen.org

Za udeležbo na dogodku je obvezno izpolnjevanje PCT pogoja in upoštevanje drugih ukrepov za zajezitev širjenja okužb s Covid-19. V primeru omejevanja dogodkov zaradi preprečevanja širjenja epidemije, bo dogodek prestavljen.

Projekt Burnout Aid financira program Erasmus+.