Me slišiš?

xx predstavitev knjige   xx pogovor

Me slišiš?, sveže izdani knjižni prvenec Simone Semenič, ene najbolj prepoznavnih slovenskih dramatičark in trikratne Grumove nagrajenke, lahko označimo kot zbirko treh avtobiografskih dramskih besedil: Jaz, žrtev. (2007), Še me dej (2009) in drugič (2014), ki so bila predloga za avtoričine solo performanse. V novo, izvirno strukturo pa jih vsebinsko in kronološko poveže zabaven in luciden, esejistično-romaneskni vezni tekst, s katerim avtorica nadgradi svojo samopripoved in vzpostavlja nove ravni dialoga z bralcem. V delu Me slišiš? se Simona Semenič – kot ugotavlja sama – ukvarja predvsem z avtoriteto in skozi osebne pripetljaje bolj ali manj benti čez sistem, v katerem trenutno živimo; dodamo naj morda le, da je pri tem slogovno sveža, izrazno angažirana in neprizanesljivo duhovita: „Saj se ne delam norca iz nikogar. No, morda tu pa tam iz zdravnikov. Politikov. Inštanc. Zakonov. Sistemov. Družbe. Vlade. Države. Kulture. Sebe.“

Založnik: KUD AAC Zrakogled, 2017
Urednik: Gašper Malej
https://zrakogled.wordpress.com
Spletna prodaja: www.knjigarna-bookshop.eu
Cena: 15 eur

Ob predstavitvi sveže izdane knjige ob prisotnosti avtorice Simone Semenič in njenega urednika Gašperja Maleja in na predvečer delavskega in feminističnega praznika žensk organiziramo poseben dogodek.

Z njo in v dialogu s knjigo bodo o žgočih temah, kot so socialno varstvo in kvote v kulturi spregovorile tudi druge gostje. Vodja Ženskega odbora SC PEN MIRA, Tanja Tuma bo predstavila prizadevanja za intenzivnejšo prisotnost in obravnavo književnic v učnih načrtih v osnovni in srednji šoli, sociologinja dr. Vesna Leskošek pa bo spregovorila o prekarnosti, neenakosti in socialni politiki. Dogodek bo moderirala Teja Reba.

 

V organizaciji Mesta žensk, v sodelovanju s Pritličjem, MIRA in KUD AAC Zrakogled.

Date and time of event: 
Mar 07th 17:30
Place of event: 
Pritličje