#VsakDan8Marec

xx kviz #VsakDan8Marec  xx Nataša Živković/Sine/nagrada Ksenije Hribar xx Musica Femina/odprti poziv xx Zbor za publiko/Male Kraje xx Sodelujemo/okrogla miza


 

#VsakDan8Marec

 xx kviz

S kvizom spodbujamo pedagoginje in pedagoge, da ob Mednarodnem dnevu žensk z mladimi spregovorijo o spolni enakopravnosti, enakosti in zgodovini boja za pravice žensk. V osnovi je namenjen izvedbi v srednjih šolah, vendar ni nič manj atraktiven tudi za mlajšo ali starejšo generacijo. 

xx Več tukaj!

 


 

Nataša Živković / Sine

xx Performans

Foto: Nada Žgank

#Nezaželjena. To je ime mnogih deklic v naši Črni gori. – napis na plakatu Centra za ženske pravice v kampanji proti praksi selektivnega splava, Črna gora, 2017

Sine se odpravlja na turnejo -  9. marca ga srečate v Črni gori, 15. marca na festivalu Deuje Babe v Cerknem.

Nataša Živković je tudi letošnja prejemnica nagrade Ksenije Hribar. Čestitke!

xx Več o performansu


 

Musica Femina

xx Evropski projekt / odprti poziv

V okviru evropskega projekta je odprt poziv mladim glasbenicam (do 30 let) iz Slovenije, Avstrije in Nemčije. Rok prijave za prijavo novih glasbenih del je 15.4. Ne zamudite!

xx Več o pozivu


 

Zbor za publiko / Male Kraje

xx pogovor po predstavi

Katarina Stegnar, foto: Tina Dobnik

Nova Pošta, 7.3. ob 20h

Zbor za publiko je serija mesečnih javnih diskusij, na katerih se z občinstvom pogovarjamo o videni predstavi. Tokrat lepo vabljene_i na ogled predstave Male kraje v režiji Sebastijana Horvata in na pogovor, ki mu bo sledil (predstava se začne ob 20h in traja 150’).

Spremljaj dogajanje na FB Zbor za publiko.

 


 

Sodelujemo

xx okrogla miza

 

Mesto žensk sodeluje:

-   na okrogli mizi Feminizem, izobraževanje in umetniške akademije UL.
8. marca 2019 ob 12. uri se bo v Moderni galeriji v Ljubljani odvil dogodek z naslovom Ženske v umetnosti. Prvi uradni dogodek v sklopu praznovanja 100. obletnice Univerze v Ljubljani je nastal v sodelovanju več članic UL (UL ALUO, UL AGRFT, UL AG, UL FDV, UL FF), Moderne galerije, RTV Slovenija, Kulturno-umetniškega društva Mreža in Mesta žensk – Društva za promocijo žensk v kulturi.
 
- na IETM Hull Plenary Meeting (28.3. – 31.3.2019), ki raziskuje resničnost vključevanja v današnje družbe, njihove umetniške reprezentacije in proces ustvarjanja.


Spremljajte tudi naše ostale projekte!