December je čas za druženje bojevnic!

Yugoslatkice / Foto: Nada Žgank

xx mesečni obvestilnik   xx december

xx Yugoslatkice / razstava   xx Women on Women / prijave   xx Sine / zadnja ponovitev v Ljubljani   xx Mozaik sodobnih umetnosti / delavnica za pedagoginje_e   xx Zbor za publiko / Heroj 3.0 - Več kot besede   xx Kdo se boji idelogije? / projekcija in pogovor   xx nulapet / podpri nas   xx napovedujemo / januar

---

10. december, 2019 in 12. januar / Ljubljana - Slovenija
WoW SKUPINA & WoW NAGRADE
usposabljanje in nominacije za nagrado

Iščemo ženske z migrantskim ozadjem za večmesečno plačano usposabljanje v sklopu projekta Women on Women. Do 10. decembra nam lahko na info@cityofwomen.org pišete za prijave in informacije. Do 12. januarja pa je odprt poziv za WoW nagrade. Proti pozabi, za praznovanje dosežkov bork za enakost!

xx več o projektu Women on Women
xx več o WoW nagradi

---

2. - 7. december, 2019 / DobraVaga
YUGOSLATKICE
razstava

Do sobote si lahko v DobriVagi ogledate razstavo Yugoslatkice, na kateri predstavljamo mednarodno mladinsko izmenjavo ACTARTUdeleženke so na njej pod okriljem programa Erasmus+ pridobile novo znanje na področju zagovorništva, zlasti pravic žensk in LGBT+ manjšin.

xx več o avtoricah in razstavi

---

16., 17. december, 2019 ob 20.00 / Stara mestna elektrarna
SINE
performans

Na oder Stare mestne elektrarne se še zadnjič vrača Sine Nataše Živković. Na sporedu bo 16. in 17. decembra. Sine je na ACT festivalu v Bilbau, Španija osvojil glavno nagrado. Člani_ce žirije so takrat zapisale_i, da gre za "izjemno fizično in tekstovno interpretacijo moči, ki jo v nas prenaša zgodovina."

xx več o performansu

---

11. december, 2019 ob 16.00 / AKC Metelkova mesto
MOZAIK SODOBNIH UMETNOSTI
izobraževanje za pedagoginje_e

Pedagoge in pedagoginje v okviru projekta S(v)odobnost vabimo na brezplačno delavnico Mozaik sodobnih umetnosti v sredo, 11. decembra 2019, ob 16. uri v Ljubljani. Na tokratni delavnici bomo razmišljali, kaj se zgodi z umetnostjo, ko izstopi iz galerijskega prostora.

xx več o delavnici

---

6. december, 2019 ob 20.00 / Plesni Teater Ljubljana
ZBOR ZA PUBLIKO / HEROJ 3.0 - Več kot besede
predstava in pogovor o predstavi

Po predstavi Uroša Kaurina in Vita Weisa HEROJ 3.0 - Več kot besede bo v Plesnem Teatru Ljubljana potekal Zbor za publiko, ki ga bo moderirala Katarina Stegnar: "Kaj insinuirata Heroja 3.0, ko sta se pripravljena pred nami popolnoma degradirati?" 

Vabljeni_e!

xx več o zboru

---

7. december, 2019 ob 18.00 / MC C.M.A.K. Cerkno
KDO SE BOJI IDELOGIJE?
projekcija videa in pogovor

V soboto v MC C.M.A.K. Cerkno v sodelovanju z njimi in Rojava kliče soorganiziramo ogled filma Marwe Arsanios Kdo se boji ideologije?. Ogledu videa sledi pogovor s Petro Meterc in Anjo Zalta o ženskem gibanju in trenutnih razmerah v sirskem Kurdistanu.

xx več o dogodku
xx več o avtorici videa in projektu

---

NAPOVEDUJEMO //

8. - 9. januar, 2020 / Budimpešta
MUSICA FEMINA
mednarodni simpozij

Med 8. in 9. januarjem bo v Budimpešti potekal mednarodni simpozij evropskega projekta Musica Femina, katerega del je tudi Mesto žensk. Tema posveta bo spol in ustvarjalnost v glasbenem svetu s fokusom na osrednjo in vzhodno Evropo.

xx več o projektu

---

#nulapet za Mesto žensk
podpri nas!

25 let žensk v mestu, 25 let boja za enakost, 25 let oblikovanja zavezništev za drugačni jutri. Ponosne smo, da svoje dejavnosti širimo in nadgrajujemo. Brez vas nam to ne bi nikoli uspelo. Vesele bomo, če nas lahko podprete tudi konec tega leta.

Vas ne stane nič, nam pa pomeni veliko.

#nulapet #dohodnina 

HVALA!