Podelitev nagrad WOW // Bodeča neža x WoW

Oblikovanje: Vesna Bukovec

xx WoW   xx podelitev  xx nagrade 

Kdo bodo prve prejemnice nagrade WoW?

V torek, 3. marca 2020, bodo ob 19. uri v okviru projekta WoW na NOVI POŠTI podeljene nagrade za feministične heroine Nagrade WoW!

Nagrade WoW, ki bodo letos podeljene prvič, so odgovor na sistematične izbrise žensk (z izrazom ženske razumemo ženske, trans- in interspolne osebe), njihovega dela in dosežkov iz zgodovinskega kanona. Nagrade podeljujemo z motom: Če želimo, da se zgodovina piše v našem imenu, jo moramo pisati same. Z njimi zato izpostavljamo in odstiramo nevidno delo, zgodbe, pogum in odločnost posameznic ter kolektivov, bork za boljši svet, feminističnih heroin. Letošnja podelitev nagrad WoW bo, skupaj s podelitvijo nagrade bodeča neža za najbolj seksistično izjavo pretekle sezone, marčevsko feministično praznovanje, ki ga bosta spremljala kabarejsko obarvan program in druženje.

V prejšnjih tednih smo v spletni kampanji zbiranja nominacij prejele nabor več kot 120 predlogov, v katerem najdemo posameznice, feministične kolektive in pobude. Petčlanska komisija je iz pestre palete nominirank za družbeno pravičnost izbrala pet nagrajenk. Med nominirankami, ki vključujejo tudi prepoznavna imena, je veliko takšnih, ki za svoje delo in prizadevanja še niso bile deležne zaslužene pozornosti in pripoznanja, nekatere izmed njih pa pogosto delujejo celo v vse prej kot strpnih pogojih. 

Nagrade WoW bodo poleg pri nas podelili tudi na Hrvaškem, Irskem in v Severni Makedoniji. Te nagrade so prvo dejanje v okviru evropskega projekta Women on Women, v katerem s partnericami (Vox Feminae, Tiiiit Inc., Outlandish Theatre Platform) preizkušamo nove modele solidarnosti in izmenjave znanj med različnimi skupnostmi ter praznujemo dosežke žensk s pomočjo nominacij, portretov in kolektivnih uprizoritev, z mapiranjem mest, z umetniškimi akcijami v javnem prostoru in z oblikovanjem umetniških programov, ki odsevajo kulturno raznolikost in realnost sodobnih družb.

Prost vstop na podelitev!

Vabljene_i! 

xx v o WoW projektu